باريستا يك دستگاه قهوه ساز "قهوه ساز" است كه اطلاعات زيادي در مورد قهوه دارد و براي مشتري نوشيدني تهيه ، تزئين و سرو مي كند.
باريستا (m/f) كلمه ايتاليايي به معني باربان است. شكل جمع ايتاليايي baristi (m) يا bariste (f) است. اين اصطلاح در ابتدا در انگليسي پذيرفته شد ، جايي كه معناي آن كمي تغيير كرد. در حالي كه يك باريستا در ايتاليا انواع نوشيدني ها را سرو مي كند ، اين اصطلاح در كشورهاي انگليسي زبان به فردي اطلاق مي شود كه نوشيدني هاي اسپرسو را با هوشياري حرفه اي تهيه مي كند و در درجه اول در كافي شاپ ها سرو مي كند. اين اصطلاح بعداً با اين معني وارد زبان آلماني شد.
يك باريستا اغلب استاد "هنر لاته" است كه هنگام ريختن كف شير روي اسپرسو در كاپوچينو تصاوير ايجاد مي كند.
در زمينه فعاليت خود ، باريستاها نياز به دانش مخلوط قهوه ، بو دادن قهوه ، نحوه كار و نگهداري دستگاه هاي اسپرسو ، شير كف دار و موارد ديگر دارند. چنين دانش هايي را مي توان در دوره هاي باريستا به دست آورد.